sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Naturally 7



Am fost intr-o zi pe la frati-miu. Din vorba in vorba... imi zice - hai sa iti arat un superconcert. Ce concert, zic eu? Eram cam pe fuga si nu prea aveam chef de muzica. Mah, e supermisto, stai un pic sa vezi imi zice el. 

Despre ce era vorba - Quincy Jones 75th Birthday Celebration Concert, tinut la Montreux, Elvetia in 2008. 
WOW!Chiar ca! Asta chiar e un concert care merita sa-l vezi. 

Despre Quincy Jones o sa vorbesc altat data. Acum o sa va spun doar atat: Quincy Jones e probabil numele cel mai respectat in industria muzicala din US. Multi artisti isi datoreaza carierele lui si, in mod firesc, au venit sa-si celebreze maestrul. Cine e amator de jazz probabil ca stie ca Montreux este un loc special - an de an se organizeaza aici unul din cele mai tari festivaluri de jazz din lume. Deci, ca sa nu o mai lungesc, un concert la superlativ din toate punctele de vedere. Mai era si BlueRay... 

Mi-au atras atentia in mod deosebit baietii astia - Naturally 7. Marturisesc ca nici nu auzisem de ei, desi s-au infiintat din 1999. Acum nah, nu poti sa ii stii chiar pe toti, veti spune. Ei da, dar de astia merita sa stii. De aceea vreau sa vi-i prezint si voua.



Cine sunt Naturally 7?
Evident, o trupa formata din 7 persoane 
Roger Thomas (musical director, arranger, 1st Baritone, Rap), 
Warren Thomas (percussion, guitar, clarinet, 3rd tenor), 
Rod Eldridge (1st tenor, scratching, trumpet), 
Jamal Reed (4th Tenor, electric guitar), 
Dwight Stewart (2nd baritone), 
Garfield Buckley (2nd Tenor, Harmonica),
“Hops” Hutton (Bass).

Bun, v-am zis cine sunt si la ce canta fiecare. Stati un pic. Aici e partea foarte interesanta si inedita. Ei NU canta la nici un instrument. Canta DOAR cu vocea. Dar imita senzational de bine instrumentele muzicale.

Asta e chiar piesa din concertul aniversar Quincy Jones:


Au inceput ca un grup a cappella. Si-au demonstrat talentul inca de la inceput. Au participat in New York la un concurs a cappella, l-au castigat, dupa care au mai castigat cateva la nivel national (in USA).

Totusi, ei au vrut mai mult nu doar sa fie un alt grup a cappella, chiar daca ar fi fost printre cei mai buni. Unul din cei 2 frati Thomas, Warren, si-a amintit ca in copilarie isi dorea mult sa cante la tobe dar maica-sa nu a vrut sa-i cumpere asa ceva pe motiv ca sunt prea zgomotoase. Omul a inceput sa imite sunetul tobelor si cu timpul si-a vazut visul implinit - acela de a canta la tobe, doar ca fara tobe.
Pornind de la ideea asta si ceilalti membri ai grupului si-au descoperit fiecare un instrument la care "sa cante" si au lansat un nou stil - VOCAL PLAY.

Care e diferenta intre A Cappella si Vocal Play? A Cappella inseamna sa canti fara intrumente muzicale, Vocal Play inseamna sa canti ca si instrumentele muzicale.

Pana acum au scos 5 albume:
2000 Non-Fiction 
2003 What Is It
2006 Ready To Fly 
2009 Wall Of Sound 
2010 Vocal Play

Ca sound, muzica lor inclina spre R&B cu accente Rap si beat-boxing.

Pe langa faptul ca suna foarte bine ceea ce canta ei, baietii stiu sa faca si show, asa ca este o placere sa ii vezi si sa ii asculti. 

Unul din cele mai faimoase clipuri ale lor a fost inregistrat ... la metrou in Paris. Au avut asa de mare succes incat au urcat imediat pe primele locuri in topurile din Franta, Belgia si Africa de Sud, iar dupa aceea prin toata Europa.

Piesa se numeste I can feal it (In the Air Tonight). Cred ca o sa o recunoasteti foarte usor. Daca nu, va ajut eu ... fost tobosar in trupa Genesis, .... Phil, tot nu v-ati amintit? Exact, Phil Colllins:


Daca observati in clip, Naturally 7 au reusit sa ii electirzeze pe toti, cred ca oamenii nici nu s-au mai dat jos unde vroiau sa coboare pentru ca se umpluse ochi vagonul. Dar... e un nene impasibil, cu casti in urechi si cu fata de idiot care a reusit sa rateze tot spectacolul fiind doar la cativa centrimetri distanta de el. Ce loser. 

Mai multe informatii gasiti pe site-ul lor - Naturally 7

A, si sa nu uit. Imi place si ca au o viziune moderna despre distributia de muzica. Gasiti foarte multa muzica de-a lor gratis pe site-ul lor YouTube - Naturally 7
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu